Astrologie - călătoria lunii ianuarie 2023

La mulți ani 2023!

Începem luna ianuarie a anului 2023 cu 6 planete tranzitând semnele de Pământ: Soarele, Mercur, Venus si Pluton in Capricorn, Luna si Uranus in Taur. Energia semnelor de Pământ este practica, concreta, stabila. In acest început de an am putea sa ne punem in aplicare cu mai multa ușurința ideile, visurile; mai ales daca ne deschidem inima si mintea soluțiilor creative, inovative, uraniene.

Oare avem un vis spre a cărui întrupare ne dirijam energiile? 

Ținem seama si de mișcarea aparent retrograda a lui Mercur – in perioada 29 decembrie – 18 ianuarie, pe segmentul zodiacal 25° - 9° Capricorn – pentru a ne reorganiza sau a regândi strategii sau altfel spus, a redesena „harta comorii”, punctând destinații cheie.

Trigonul Mercur – Uranus este activ întreaga luna. Suntem deschiși mesajelor intuitive, pe care, in momente de liniște, percepția interiorizata ni le poate livra. Pe 7 ianuarie are loc conjuncția inferioara Soare – Mercur: o noua invitație la resetarea tiparelor mentale. Avem o minte suficient de bine organizata, care ne sprijină in atingerea obiectivelor? Oare suntem in controlul acestui instrument prețios, pe care il folosim constant pentru a ne ghida si direcționa viața? 

Faza de Luna Plina pe axa Rac – Capricorn, din aceeași zi, ne îndeamnă sa conștientizam cat de bine știm a ne percepe, analiza si traduce nevoile emoționale.

Înainte de a intra in semnul Vărsătorului (3 ianuarie), Venus perfectează conjuncția cu Pluton. „Atingerea” plutoniana aduce intensitate si profunzime, atât in manifestarea noastră afectiva cat si in modul de comportare, in general. Si Soarele va perfecta conjuncția cu Pluton, pe 18 ianuarie. Chiar si acum, in ultimele luni de tranzit plutonian in Capricorn, încă inițiem noi cicluri de dezvoltare, ce ne conduc la descoperirea integrității si puterii interioare.

Cine sunt eu? Ce îmi doresc cu adevărat?

In tranzit in Vărsător, mai întâi Venus si mai apoi Soarele manifesta libertatea si nonconformismul. Aspectele trasate către Jupiter in Berbec si Marte in Gemeni favorizează împlinirea dorințelor si manifestarea pasiunilor. Dorințele, plăcerile, securitatea materiala dar si modul in care ne găsim „așezați” in realitatea înconjurătoare, sunt subiecte care ne solicita atenția in acest început de an, si nu numai.

Axa Iubirii si Creativității (Leu -Vărsător) este activata începând cu 8 ianuarie, de tranzitul Lunii Negre in Leu. Acest tranzit scoate in evidenta modul in care ne exprimam voința si creativitatea. Suntem provocați sa îmbrăcam haina „actorului”, fiecare pe scena sa, pentru a oferi lumii un spectacol autentic; un exemplu personal pozitiv de implicare in promovarea si implementarea unor idei nobile. Conștientizând energiile activate in decursul celor 9 luni de ședere a Lunii Negre in Leu ( 8 ianuarie – 3 octombrie), ajungem sa dăruim cu generozitate din starea noastră de fericire, izvorâta din: detașare, obiectivitate, altruism.

In decada 10 – 20 ianuarie, Marte in Gemeni (12 ianuarie) si Mercur in Capricorn (18 ianuarie) revin la mișcarea directa. Pe 20 ianuarie Soarele începe tranzitul in semnul Vărsătorului iar pe 21 ianuarie va avea loc Luna noua in Vărsător. Luna si Soarele se vor afla conjuncte la gradul 1º32 in semnul „Viitorului, Progresului si Invenției”, activând atât momentul conjuncției Jupiter – Saturn, din decembrie 2020, dar si prefigurând intrarea lui Pluton in Vărsător, ce marchează începutul unei alte lumi, in care accesul la cunoaștere va reprezenta motorul progresului si evoluției. Rotitele Universului prind a se mișca mai repede, mai ales după 23 ianuarie, când si Uranus in Taur își reia mișcarea directa. Se repornesc proiecte stagnante, aflate in diverse faze de implementare. Se nasc proiecte noi ce scot in evidenta ingeniozitatea si originalitatea naturii umane.

In aceste zile de început de an, te întreb pe tine, Vărsătorule: care este puterea gândului si cum o putem folosi?

Conjuncția Venus – Saturn împodobește harta lunii noi in Vărsător, aducând stabilizarea sau formalizarea unor aspecte relaționale sau demararea unor proiecte pe termen mediu/lung, cu implicații financiare.

Către finalul lunii, intrarea Venerei in Pești sugerează ca am putea sa ne găsim echilibrul interior relaționând armonios cu oricine, indiferent de ideile sau preocupările sale. Un sentiment de liniște, de bine si armonie ne va înconjura.

Va doresc un an nou fericit!