Astrologie - călătoria lunii decembrie 2022

Ce ne aduce luna decembrie?
La început de decembrie, in ciuda vremii (sau vremurilor) de afara, simțim cum se înfiripa si creste înlăuntrul nostru o veselie fina si o curiozitate, care ne deschid către lucruri noi, străine de obișnuințele noastre. Dorințele - de a experimenta si progresa - sunt mari si ne împing sa ne lărgim orizonturile, in plan spiritual, intelectual, material...
Ne împing sa urcam încă o treapta, iar de acolo de sus, sa privim asupra vieții noastre cu „ochiul” Înțeleptului. Noi suntem Privitorul si tot noi, Privitul.
Suntem in regatul Săgetătorului. Soarele, Mercur si Venus tranzitează acest semn zodiacal, a cărui energie o resimțim influențându-ne manifestarea, exprimarea gândurilor, afectivitatea.
Din tolba cu săgeți, Arcașul lansează către fereastra larg deschisa a conștiinței noastre, atribute precum: jovialitate, expansivitate, entuziasm, etc. El ne provoacă sa le conștientizam existenta si sa le folosim, ori de cate ori se ivește situația.
Perioada 1 – 20 decembrie am putea-o resimți ca pe-o perioada tranzitorie, de flexibilitate si instabilitate. Rigiditatea, inhibarea si inerția, asociate cu energia semnelor fixe scad in intensitate odată cu desfacerea careului dintre Saturn in Vărsător si Uranus in Taur. Lucruri vin către noi, mai multe deodată, provocându-ne sa fim „multi-tasking”. Nu ne centram pe nimic; ne adaptam si acționam in mai multe direcții. Identificam posibilități de a (ne) îmbunătăți viața, performantele. E ca si cum ne-am afla intr-un joc, intre mai multe planuri existențiale suprapuse si luam decizii fără a avea o strategie; decizii ce au la baza necesitatea de a ne plia pe circumstanțe dar si de a reveni si închide anumite capitole restante.
Dialogurile pe care le avem, fie in plan personal, fie profesional, ne împing la trezirea aspirațiilor noastre adormite, precum Frumoasa din Pădure, sub vraja grijilor cotidiene, a erorilor de comunicare sau a dezinformării. Se trezesc: recepția directa, intuiția, inspirația si empatia. Cu ajutorul lor ne putem conecta direct la Adevăr. In Adevăr nu exista confuzie si nedeslușit; exista doar unitate si împlinire; împlinirea Visului prin noi.
In aceasta perioada semnele mutabile sunt activate de tranzitele planetelor personale: Soare (1 – 21 decembrie), Mercur (1 – 7 decembrie) si Venus (1 – 10 decembrie) in Săgetător; Marte retrograd in Gemeni (1 – 31 decembrie) dar si de tranzitele lui Neptun si Jupiter in Pești. Conjuncția Jupiter – Neptun si simbolismul ei legat de mari speranțe și viziuni mărețe, perfectata in aprilie 2022 este activata chiar din prima zi a lunii, de tranzitul Lunii in semnul Peștilor.
Tu către ce aspiri? Care este visul tău?
E bine de știut ca visul, fără a fi susținut de un efort zilnic de: vizualizare, concentrare si dăruire; piere. Se destramă precum o mâneca de pulover neterminata, ale cărei ochiuri jucăușe, scăpate din strânsoarea andrelei, se transforma intr-un fir mut de lâna. Visul devine o fantezie irealizabila.
Duminica 4 decembrie, Neptun in Pești își reia mersul direct (pentru noi, pământenii 😉). Conectându-ne la energia imaginativa neptuniana, ne putem elibera de condiționări, reușind astfel sa ne exprimam cat mai limpede idealul.
Luna Plina din 8 decembrie activează Axa Comunicării si Cunoașterii (Luna in Gemeni, alături de Marte; Marte si Mercur in recepție mutuala), invitându-ne sa ne folosim cu înțelepciune cuvintele si acțiunile. Oare cu cine intram in competiție? Si ce am putea rezolva cu energia de care dispunem? Un minim efort de reținere (un pas in spate) ne-ar putea ajuta sa vedem lucrurile mai clar si sa acționam intr-un mod inovativ, constructiv.
Pe 20 decembrie Jupiter reîncepe tranzitul in Berbec. L-am regăsit pe Jupiter in Berbec in 2022, in perioada 11.05 – 28.07 in mișcare directa, respectiv 28.07 – 28.10 in mișcare retrograda. Tranzitul lui Jupiter stimulează curajul si provoacă luptătorul din noi sa iasă in evidenta. Mesajul sau este ca viitorul începe acum, cu primul pas, hotărât si entuziast pe un nou drum. Tu ai identificat acest drum? Vei folosi energia prețioasa pe care Universul ti-o pune la dispoziție?
Începând cu 20 decembrie, balanța energiilor astrale inclina către schimbare si acțiune.
Pe 21 decembrie sărbătorim momentul Solstițiului de Iarna. Soarele își începe tranzitul in semnul Capricornului. Tiparul mental al visului nostru începe sa cristalizeze. Închide ochii si imaginează-te, într-o armonie desăvârșita, in cele mai mici detalii, una cu visul tău. Îndrăznește!
Aspecte armonioase se perfectează intre planetele aflate in tranzit in Capricorn (Mercur, Venus, Soare) si Uranus/Nod Nord, in Taur; pe semne de Pământ.
Ultima luna noua din an se întâmpla pe 23 decembrie. Luna noua in Capricorn formează un careu cu Jupiter in Berbec.
Pe 29 decembrie Mercur, conjunct cu Venus, începe obișnuita-i mișcare aparent retrograda; de aceasta data in Capricorn.
Ce-ar fi sa ne asumam responsabilitatea fata de noi înșine? Fata de ceea ce dorim a fi?
Ce-ar fi sa ne organizam programele mentale si sa ne desprindem de neputințele închipuite?
Ce-ar fi sa ne creștem aripi de foc pentru a zbura singuri pe drumul ales?
Ce-ar fi sa ne lăsăm împliniți prin voința divina?

Articole inrudite